Detaljbilde av hånd på tastatur, rekrutterer i Temp-Team søker etter kandidater
Tilbake til alle artikler,
Lisa Haugen

Lisa Haugen

Markedssjef

9. februar 2024

Bruk search som metode for å finne topppkandidatene

Får du få søkere? La search få plass i rekrutteringsstrategien. Vi forklarer hvorfor og hvordan.

Å finne de perfekte kandidatene i rekrutteringsprosessen kan være en utfordring. Ved å bruke Search som rekrutteringsverktøy, kan du oppdage høyt kvalifiserte talenter som ellers kunne ha gått ubemerket forbi i jakten på din neste medarbeider. 

Hva er Search? 

Search er en avansert og omfattende metode som utnytter digitale verktøy og databaser for å lete etter kandidater. Her identifiserer og kontakter vi potensielle kandidater innenfor en bransje, industri eller et spesialområde med spesifikke ferdigheter. Det som skiller Search fra tradisjonell headhunting er den omfattende søke- og vurderingsprosessen den innebærer. Ved å nøye sile gjennom flere potensielle kandidater er Search en effektiv metode for å finne akkurat den kompetansen du er på jakt etter. 

Tre overbevisende fordeler med å integrere Search i din rekrutteringsstrategi:

I dagens konkurranseutsatte arbeidsmarked er en effektiv rekrutteringsstrategi avgjørende for å sikre de mest kvalifiserte kandidatene. Her er tre gode grunner til hvorfor du bør bruke Search: 

  • Passivt kandidatutvalg: Er det vanskelig å få søkere? Mange høyt kvalifiserte arbeidstakere søker ikke aktivt etter jobb. Ved å bruke Search kan du finne og nå ut til disse potensielle kandidatene som matcher din jobbprofil.

  • Effektiv screening: Haster det å fylle stillingen? Search kan hjelpe deg med å sile gjennom mange kandidater og identifisere de som best matcher dine krav.

  • Datadrevne beslutninger: Treffer du målgruppen? Ved å analysere data fra søkeresultatene dine kan du få en indikasjon på om du for eksempel trenger å utvide søket ditt, eller bruke en annen tittel for å finne din gullkandidat. 

Maksimer bruken av Search i din rekrutteringsprosess: 

For å sikre at søkearbeidet gir ønskede resultater, deler vi noen praktiske råd på veien som kan hjelpe deg med å optimalisere rekrutteringsstrategien din og nå de mest kvalifiserte kandidatene: 

  • Definer klare kriterier: Lag en tydelig jobbprofil for den ønskede kandidaten før du begynner å søke. Dette kan inkludere utdanning, erfaring og ferdigheter. 

  • Bruk avanserte søketeknikker: Lær deg å bruke avanserte søketeknikker og filtre for å finne de beste kandidatene, for eksempel ved å bruke AND, OR, NOT for å finjustere søket. 

  • Et minneverdig førsteinntrykk: Vær personlig og engasjerende når du kontakter potensielle kandidater, og vis at du har lest profilen deres. 

  • Bruk nettverk og relasjoner:
    Søkeverktøy er effektfulle, men bygg også relasjoner innenfor din bransje for å nå kandidater som kanskje ikke vises i søkeresultatene. 


Bruken av Search i rekrutteringsprosessen kan spare deg for tid og hjelpe deg med å finne de beste kandidatene. Men det er viktig å supplere dette med en grundig evaluering av kandidater og en engasjert og profesjonell intervjuprosess for å sikre at du får rett person for din organisasjon. 

Hos Temp-Team inngår search som en del av rekrutteringsjobben dersom det er utfordrende å få søkere til en stilling. Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg i jakten på gullkandidaten. 

Del: