Smilende ansatte fra rekrutteringsbyrå i kundemøte
Tilbake til alle artikler,
Lisa Haugen

Lisa Haugen

Senior markedskoordinator

29. januar 2024

Hvorfor bør du bruke et rekrutteringsbyrå?

Vurderer du å benytte et rekrutteringsbyrå neste gang du skal ansette? Vi gir deg seks gode grunner til hvorfor det er en god strategi.

Synes du rekrutteringsprosessen er en kronglete vei det er vanskelig å navigere på egenhånd? Er du usikker på om du burde involvere et rekrutteringsbyrå? Vi gir deg seks gode grunner til hvorfor et rekrutteringsbyrå er din beste partner i jakten på nye talenter.

Å finne den rette medarbeideren kan være en utfordrende, ressurskrevende og kostbar oppgave. Du bør utforme en kravspesifikasjon, kartlegge arbeidsoppgaver og skrive fristende stillingsannonser som når ut til de riktige kandidatene. Hvis du er så heldig å tiltrekke deg mange søkere, tar det også mye tid å sile ut søknader og gjennomføre intervjuer.  

Angela Malofi fra Temp-Team Bergen har jobbet med rekruttering i flere år og deler sine tanker: 

- Prosessen kan strekke seg fra et par uker til flere måneder, og kostnadene knyttet til tidsbruken din – fra søk og intervjuer til vurdering av kandidater – kan fort overstige kostnadene ved å hyre inn et rekrutteringsbyrå.

Angela fortsetter. - Selv om det kan virke som en utgift å leie inn hjelp utenfra, kan det lønne seg i det lange løp. Å bruke din egen tid til å søke etter den rette personen i stedet for å fokusere på kjernevirksomheten din, utgjør en skjult kostnad som det er vanskelig å sette en prislapp på.

Seks fordeler ved å benytte et rekrutteringsbyrå:

  1. Kartlegging av ditt behov: ofte kan det være lurt å tenke nytt når du skal erstatte en medarbeider. Kanskje har behovet ditt endret seg siden sist og stillingen bør justeres litt? Rekrutteringsbyrået kan hjelpe deg å lage en tydelig jobbprofil og vurdere hvilken kompetanse du trenger akkurat nå.

  2. Erfaring og ekspertise: Rekrutteringsbyråer har erfarne fagfolk som er eksperter på å finne den rette kandidaten. De kan evaluere kompetanse, erfaring og personlighet, og hjelpe deg med å velge kandidaten som matcher bedriften og behovene dine.

  3. Tidsbesparelse: Byråer har spesialiserte ressurser og metoder for å effektivisere søket etter kvalifiserte kandidater, noe som kan spare deg for verdifull tid.

  4. Kandidattilgang: Rekrutteringsbyråer har tilgang til et bredt spekter av kandidater gjennom egne databaser, nettverk og jobbportaler. Byråene anvender også metoder for «search», hvor de når ut til personer som ikke aktivt søker jobb. Dette gir deg tilgang til et større kandidatutvalg enn det du når på egenhånd.

  5. Kostnadseffektivitet: Ved å la et rekrutteringsbyrå håndtere kandidatsøket kan du opprettholde produktiviteten og lønnsomheten i virksomheten din. I tillegg minimerer du risikoen for feilansettelser, noe som kan være svært kostbart for en bedrift.

  6. Garanti for kvalitet: Mange byråer tilbyr garantier, som gir deg ekstra trygghet. Hvis den valgte kandidaten ikke fungerer som forventet eller slutter innenfor en bestemt tidsramme, gir byrået vanligvis en erstatning.


Oppsummert kan et samarbeid med et rekrutteringsbyrå gi deg en merverdi ved å effektivisere og kvalitetssikre rekrutteringsprosessen din. 

Del:

Mangler du en medarbeider? Vi kan bistå deg i hele eller deler av rekrutteringsprosessen!

Hva kan vi hjelpe deg med? Om henvendelsen gjelder Bemanning innen on-/offshore vennligst presiser dette i beskjeden din.