Hero Artikler 2800 X 960 (2)
Tilbake til alle artikler,

Sett fokus på kandidatreisen i sommer!

Styrk ditt employer brand med en positiv kandidatopplevelse.

Fikk du ikke ansettelsen i boks før sommeren, eller dukket det opp et uventet behov for nye medarbeidere? Fellesferien nærmer seg, og du innser at rekrutteringsprosessen må utsettes – da er det viktig å ikke glemme kandidatopplevelsen!

Kandidatopplevelsen er en sentral del innen employer branding, for den setter standarden for hvordan du oppleves som arbeidsgiver og bedrift. Kandidatreisen går igjen i hele rekrutteringsprosessen – fra stillingsannonsen, søknadsprosessen, intervjuopplevelsen til onboarding.

En positiv kandidatreise kan gjøre kandidater til ambassadører for merkevaren din, selv om de ikke får jobben, mens en negativ opplevelse kan skade bedriftens omdømme og gjøre det vanskeligere å tiltrekke seg de beste talentene i fremtiden.

Hvordan kan du sørge for at søkerne får en god opplevelse når prosessen drar ut i tid? Vi gir deg 4 tips som setter fokuset på kandidatopplevelsen i ferietider:

  1. Stillingsannonsen – gi relevant informasjon

Du bør huske å oppdatere stillingsannonsen du har liggende ute når du innser at prosessen kommer til å trekke ut over sommeren. Opplys for eksempel om at dere tar imot søknader, men vil behandle disse etter ferien. Legg også inn kontaktinformasjon til den eller de som kan svare på henvendelser i løpet av sommeren.

2. Takk for søknaden – vær personlig og beskriv neste steg

Å svare alle innkomne søknader er viktig. Gjør det gjerne med et personlig preg og vis at du setter pris på at kandidaten har tatt seg tid til å sende en søknad i ferien. Fortell hva neste steg er, for eksempel når kandidaten kan forvente å bli innkalt til intervju, hvis han eller hun kommer så langt.

3. Løpende dialog – hold kandidaten varm med en solrik hilsen

Å holde en løpende dialog i løpet av sommeren kan bidra til at søkerne ikke mister interessen eller tror de er ute av prosessen. Send en oppdatering til kandidatene som allerede har søkt på stillingen med informasjon om eventuelle endringer i prosessen, i tillegg til et varmt ønske om en god sommer.

4. Vil du sikre en god kandidatreise samtidig som du selv kan ta ferie og koble av?

Ta kontakt med et rekrutteringsbyrå som kan håndtere og holde prosessen i gang for deg i sommer, og sørge for at søkerne får løpende tilbakemelding og en rask avklaring.

Slik kan du også få presentert kvalifiserte og motiverte kandidater når du er tilbake på kontoret. 

Del: