Sommervikarer Avdeling Romerike
Tilbake til alle artikler,
Lisa Haugen

Lisa Haugen

Markedssjef

9. april 2024

Sommervikar: slik sikrer du en effektiv rekruttering

Har du løst feriekabalen? Nå er det på tide å tenke på sommervikarer.

Når påsken er vel overstått og sommeren rett rundt hjørnet, er det på tide å tenke på sommervikarer. Å være tidlig ute og nøye vurdere hvilken kompetanse bedriften din trenger er viktig for å finne den rette kandidaten.

Seniorrådgiver i Temp-Teams avdeling på Romerike, Mona Nilsson, har lang erfaring med å bemanne sesongvikariater innen de fleste bransjer:

«Jeg har funnet ferievikarer for våre kunder i 16 år, og vet at alle setter stor pris på å få løst sommerferiekabalen i god tid. Mange av våre yngre talenter kommer også tilbake til samme kunder år etter år, noe som er en vinn-vinn for alle parter».

Her gir hun sine beste tips til en effektiv og enklere jakt etter den perfekte sommervikaren:

 1. Vær tidlig ute:
  Mange studenter og unge arbeidssøkende begynner å lete etter sommerjobber allerede i vintermånedene, så jo tidligere du er ute med å legge ut stillingsannonser, desto større sjanser har du til å kapre de beste kandidatene. I Temp-Team har vi allikevel en god base med kandidater og kan skaffe arbeidskraft hele året.

 2. Vurder kompetansen dere trenger:
  Før du begynner rekrutteringsprosessen, er det viktig å tydeliggjøre hvilke oppgaver du trenger ekstra hjelp til i sommermånedene. Identifiser de spesifikke ferdighetene og egenskapene som er nødvendige for å utføre disse oppgavene effektivt.

 3. Identifiser oppgaver som trenger ekstra hjelp:
  Ta en gjennomgang av bedriftens aktiviteter og identifiser hvilke oppgaver som kan eller skal løses med ekstra hjelp i sommer. Dette kan inkludere sesongavhengige oppgaver, prosjekter som har blitt utsatt, eller bare generell forsterkning av teamet for å møte økt etterspørsel i sommermånedene.

 4. Kontakt et bemanningsbyrå for en effektiv prosess:
  Å samarbeide med et bemanningsbyrå kan være en effektiv løsning for å finne kvalifiserte sommervikarer raskt og enkelt. Temp-Team Romerike har et stort nettverk av potensielle kandidater og kan håndtere hele rekrutteringsprosessen for deg, fra utforming av stillingsannonser til gjennomføring av intervjuer og bakgrunnssjekker.
Ikke vent til siste øyeblikk – start planleggingen nå og kontakt oss gjerne for å få hjelp til å finne gode og pålitelige sommervikarer, avslutter Nilsson.
Bilder Ny Webside 2023 (2)

Del:

Ta kontakt og la oss finne sommervikarene for deg

Hva kan vi hjelpe deg med? Om henvendelsen gjelder Bemanning innen on-/offshore vennligst presiser dette i beskjeden din.