Temp Team Rekrutterring Bemanning Sommer Verdi
Tilbake til alle artikler,
Lisa Haugen

Lisa Haugen

Senior markedskoordinator

6. april 2022

6 råd: slik skaper du verdi for virksomheten i sommer

KPIer, budsjett, salg og fornøyde medarbeidere er alltid på agendaen - gjelder dette også om sommeren?

Er det da du skal øke produksjonen og prosjektene, eller skal du  bare holde virksomheten flytende? Kanskje finnes det et uutnyttet potensial som kan styrke virksomheten din? Her har du 6 tips som kan inspirere deg til en verdifull sommer!

1. Effektivitet: Optimaliser kapasiteten i sommer
Sier du nei til en ordre fordi produksjonen går i halvt tempo eller fordi du holder sommerstengt? Har du satt opp autoreply med henvisning til lengre ventetid på levering eller kundestøtte? Eller er sommeren din høysesong?

Med sommervikarer er det gode forutsetninger for å holde virksomheten i gang når de faste ansatte tar fri. Det er også en fin måte å styrke teamet på i høysesongen.

2. Medarbeiderrelasjoner: Styrk relasjonen til dine ansatte
Det er ikke lett å legge feriekabalen når alle vil ha fri samtidig og det er en risiko for at noen blir skuffet. Kanskje er sommervikar løsningen for å oppfylle de ansattes ferieønsker. Når medarbeiderne dine får fleksibiliteten til å løse sine egne ferieutfordringer, styrker du både ditt employer brand og relasjonen til dine ansatte.

3. Timing: Gjennomfør et optimalt sommerprosjekt
Har du et prosjekt det aldri er tid til? Kanskje sommeren er det beste tidspunktet for å gjennomføre et prosjekt, fordi det påvirker virksomheten minst?

Få løst to do-listen og ansett en prosjektmedarbeider til å:

  • Rydde opp i arkivet
  • Oppdatere kunderegisteret
  • Synkronisere systemer etter en sammenslåing

4. CSR: Gi noen en sjanse
For mange kan sommerjobben være springbrettet de har ventet på for å kunne fullføre en utdanning eller komme inn på arbeidsmarkedet. Erfaringer, ideer og innspill fra en sommervikar kan dessuten bidra til å styrke bedriften. Og hvem vet, kanskje viser det seg også at du har funnet en riktig drømmekandidat til en fast stilling til høsten.

5. Forbered deg på det uventede: Dra på ferie med en reserveplan
Selv om kabalen er løst, kan det alltid oppstå situasjoner der det blir en ansatt for lite. Da er det viktig å kunne handle raskt dersom noen kritiske oppgaver havner i klem. Står du uten egen løsning for å finne ferievikar, er det lurt å ha et bemanningsbyrå i bakhånd.

6. Prestasjon: Onboarding i turbofart
Hold tempoet oppe og sikre en rask introduksjon av sommervikaren. Leier du inn hjelp i sommer er det viktig at de kommer raskt inn i oppgavene og kan levere bra i jobben. 

Gi sommervikaren en trygg start med en onboardingprosess i turbofart: med en god preboarding gir du de beste forutsetningene for å lykkes fra dag én. Video kan være utmerket til å formidle:

  • Presentasjon av bedriften
  • Jobbinstruksjoner
  • Viktige rutiner og regelverk

Er dette sommeren du kan si ja til all business?
Sommerferie trenger ikke bety sommerstengt. Dette kan være sommeren du kan oppfylle alles ferieønsker uten at virksomheten går i lavgir!

Har du kommet så langt at du skal fordele ferieukene? 
Last ned vår ferieplanlegger og få en oversikt over bemanning og behov for ekstra hjelp i sommer.

Har du noen planer, utfordringer eller konkrete behov for sommeren? Ikke nøl med å kontakte oss, vi ser frem til å hjelpe deg med å skape verdi og en avslappende sommer.

Del: