Banner Web 2800 X 960 (7)
Tilbake til alle artikler,

- Kan du fortelle om deg selv? Dette er hva du bør svare

Det handler om å selge inn deg selv på best mulig måte, og vi har det beste tipset til deg!

De første minuttene av intervjuet er ofte avgjørende for hva slags inntrykk du legger igjen. Det blir raskt tatt en vurdering av kroppsspråket ditt, måten du ordlegger deg på og ikke minst din generelle fremtoning. Det er derfor viktig å være godt forberedt!

Legg ned god tid til å forberede deg. Gå gjennom stillingsannonsen, søknaden din og CV-en, og notér ned det du tror du må utdype ytterligere på intervjuet. Enkelte spørsmål kan du nesten forvente deg å få, og hundrevis av spørsmål ligger kun et Google-søk unna.

Her er noen andre intervjuspørsmål du bør forberede deg på.

Hvordan kan noe så enkelt være så vanskelig?

- Kan du fortelle om deg selv?

Dette tenker du kanskje må være det enkleste spørsmålet å svare på, og de færreste setter seg ned og forbereder et gjennomtenkt svar. For hvem kjenner ikke seg selv bedre enn deg? 

Det du bør ha i bakhodet er at intervjueren ikke nødvendigvis er ute etter livshistorien din, men mer hvem du er i forhold til behovet de har i sitt selskap. For å få med det viktigste og samtidig ha en viss struktur, kan det være lurt å bruke denne modellen:

  • Nåtid - Hva er din nåværende situasjon?
  • Fortid - Hvordan kom du dit du er i dag? Referer til tidligere arbeidsoppgaver og erfaringer som er relevant for stillingen, og lur gjerne inn noen små forbedringsområder. Da virker du mer troverdig.
  • Fremtid - Hvorfor har du søkt på stillingen? Hva gjør at du er den rette kandidaten?  I tillegg til å snakke om deg selv, må du huske å få med hva du kan tilby selskapet.

Trekk gjerne frem høydepunktene fra din karriere, men fortell også litt om deg privat.

Har du hørt om elevator pitch?

For å vekke interessen fra start bør du ta en nærmere titt på en teknikk som selgere ofte bruker. På kort tid, gjerne bare 30 til 90 sekunder, skal en selger kunne fange oppmerksomheten og legge frem et budskap som er så interessant for mottaker at de ønsker å vite mer om produktet eller tjenesten. 

På intervju er du en selger og produktet er deg. En elevator pitch kan derfor være et fantastisk verktøy å bruke. I løpet av få minutter skal du fange interessen hos din potensielle arbeidsgiver og overbevise intervjueren om at du er den rette for stillingen. 

Tips til en god elevator pitch 

  • Hold fokus - vær kortfattet, konkret og relevant.
  • Bruk modellen som nevnt over: nåtid, fortid og fremtid
  • Fort deg langsomt - Selv om pitchen skal holdes kort er det ingen grunn til å rushe gjennom. Husk at du virker mer overbevisende og selvsikker når du prater langsomt.
  • Vær unik! Tilpass pitchen for hvert intervju. Det er det unike ved deg som gjør at du blir husket.
  • Øvelse gir trygghet - Bruk tid på å øve inn en god pitch. Den kan være avgjørende for om du går videre i prosessen eller ikke. 

 

Husk, nøkkelen til et godt intervju ligger i forberedelsene. Senk skuldrene, vær deg selv og ha troen på at det vil gå din vei. Du har jo allerede vunnet gullbilletten!

Lykke til på intervjuet!

Del: