Student Overgang Temp Team
Tilbake til alle artikler,

Slik kan du forberede deg for jobben mens du studerer

Ønsker du å legge grunnlaget for en smidig overgang fra studieliv til arbeidsliv?

Er du midt i utdannelsen og bekymrer deg for eksamener, innleveringer, studentliv, muligheten for studier i utlandet og hvordan alt dette vil føre til drømmejobben din? Som nyutdannet vil du sannsynligvis oppleve konkurranse på arbeidsmarkedet. Selvfølgelig kan din positive holdning og splitter nye vitnemål tiltrekke arbeidsgivere, men vurder å legge til flere studiepoeng i CV-en mens du studerer for å gjøre deg selv mer konkurransedyktig.

Young Talent Recruitment, vår egen avdeling for unge og nyutdannede, gir deg fem eksempler på hva som kan gi deg fordeler.

1. Klassikeren: Finn ett Internship eller bygg ferdigheter med en deltidsjobb

Et praksisopphold gir deg sjansen til å få en god smak på voksenjobben, da du har mulighet til å bli en del av en arbeidsplass over en lengre periode. Det gir mange fordeler:

  • Erfaring med aktuelle oppgaver med rom for å lære (og gjøre feil).
  • Innsikt i en bransje eller organisasjon.
  • Mulighet til å teste din teoretiske kunnskap i det virkelige liv.
  • Bygge nettverk som kan åpne dører for fremtiden.

I tillegg til at praksisplass skaper verdi i CV-en din, vil den også gjøre deg klokere på din karrierevei og på hva du bør prioritere i utdanningen. Ekstrajobben byr på mye av det samme som praksisplassen, men innebærer kanskje enklere oppgaver og ad hoc-oppdrag. Til gjengjeld er arbeidstiden ofte fleksibel og lett å kombinere med studier.


2. Den undervurderte: En ikke-studie relatert jobb kan også åpne dører

Ikke alle jobber er relevant til studier. Men disse er også verdifulle for fremtiden din. Fordi alle jobber krever kompetanse. Om det er din evne til å samarbeide, yte service eller skape og utøve din visjon, så vil en fremtidig arbeidsgiver se arbeidsmoralen din som et pluss og være interessant i egenskaper som kan være av verdi i jobben.

En ikke-studie relatert jobb vil også utvide nettverket ditt og kan åpne dører senere i arbeidslivet.

3. Det eksotiske: Et eventyr i utlandet utvikler deg og språkkunnskapene dine

I mange store organisasjoner er det en fordel å beherske flere språk. Et opphold i utlandet kan gi språkkunnskapene dine store muligheter til å blomstre og utvikle seg.

Det at du viser kulturell nysgjerrighet, omstillingsevne og får muligheten til å bygge internasjonale nettverk er også bonuser – både for deg og en fremtidig arbeidsgiver.

4. Den lidenskapelige: Ansvar og ny kompetanse med frivillig arbeid

Nonprofitt arbeid er også flott på en CV og viser en arbeidsgiver at du har drivkraften, lidenskapen og verdiene som går utover ord. Det er ikke kroner og ører som avgjør om du tar på deg nye oppdrag.

Faktisk er det mange steder som er klare til å gi deg ansvar for å prøve ut dine egne ideer, da frivillig arbeidskraft mottas varmt i de fleste frivillige organisasjoner. En sjanse for deg til å bidra og samle verdifull kunnskap. VINN-VINN!

5. Den spesialiserte: Skriv oppgaven din for en bedrift

Det er mange store bedrifter som inviterer studenter til å skrive en oppgave i samarbeid med dem. Det gir bedrifter tilgang til ny kunnskap og gir deg en fot innenfor døren. Dersom den rette virksomheten ikke kommer til deg, ikke nøl med å ta kontakt selv og spørre om de er interessert i et samarbeid.

Hvis du er flink og har litt flaks, kan oppgaven din plutselig bli til mye mer enn bare et evigvarende langt prosjekt. For kanskje bidrar forskningen din til verdifulle perspektiver eller konkrete resultater som bedrifter ønsker at du skal levere enda mer av, om enn på den andre siden av studiene. 

Del: