Sommerjobb Temp Team Bemanning Vikar (2)
Tilbake til alle artikler,

Finn den beste sommervikaren!

Ikke vent til siste liten: 4 tips fra Temp-Team for å finne den beste sommervikaren

Selv om sommeren virker langt unna, er rådet fra Temp-Team at det ikke er for tidlig å tenke på og skaffe seg en sommervikar. Faktisk kan det å vente til siste liten føre til at man går glipp av de beste kandidatene. 

Bruk av sommervikarer er helt nødvendig for mange bedrifter. Tenker du nøye gjennom behovene og kravene til arbeidskraften man trenger og er tidlig ute med stillingsannonse, øker sjansene for å finne den perfekte kandidaten for jobben.

Rådgiver og avdelingsleder hos Temp-Team i Sandvika, Anne Kate Brekke, har lang erfaring å bemanne sesongvikariater. Her gir hun fire gode tips for å finne den perfekte sommervikaren:

 1. Spesifiser behovene
  Definer hvilke arbeidsoppgaver som kan settes bort til andre, og hvilket tidsrom man har behov for arbeidskraft. Spesifiser også hvilken profil man ser for seg når man skal ansette noen til sommerjobben, med tanke på bakgrunn, studier, tidligere arbeidserfaring, språkkunnskaper og personlige egenskaper.

 2. Start tidlig
  Det finnes ingen fasitsvar på når man bør starte jakten på sommervikarer, men jo tidligere man søker, jo større sjanser er det for å få tak i de beste kandidatene. Utvalget er som regel best tidlig i sesongen, etter hvert har de fleste allerede fått seg sommerjobb. I Temp-Team har vi allikevel en god base med kandidater og kan skaffe arbeidskraft hele året.

 3. Vurder tidligere erfaring
  For å velge riktige kandidater for jobben, kan det være nyttig å vurdere erfaring og tilbakemeldinger på tidligere sommervikarer. Dette kan gi en indikasjon på hvilke kandidater som er best egnet for stillingen.

 4. Søk hjelp fra et bemanningsbyrå
  Et bemanningsbyrå kan være til stor hjelp når det gjelder å finne den rette sommervikaren. De kan ta seg av hele rekrutteringsprosessen, fra å definere behovene og utforme stillingsannonsen til å gjennomføre intervjuer og velge ut de beste kandidatene.
Vi i Temp-Team har veldig god erfaring med våre flinke studenter, som kommer tilbake år etter år. De er stabile, ansvarsbevisste og står på som bare det», sier Brekke.

Del: